top of page
  • Ana Savković / Lit News

Nagrada Anto Gardaš Meliti Rundek za Letače srebrnih krila


Osijek, 22. svibnja 2018.

Zagrebačkoj spisateljici Meliti Rundek dodijeljena je u utorak u Osijeku za roman "Letači srebrnih krila" književna Nagrada Anto Gardaš za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež.

"Moja knjiga promiče književnost, čitanje i dobrotu, i drago mi je da je to prepoznato u obliku ove nagrade. Riječ je o romanu koji govori o obitelji knjiških moljaca koja ima problema, i knjiga o tome govori na zabavan i dramatičan način", rekla je dobitnica nagrade Melita Rundek. Na natječaj su bile prijavljene 32 knjige, a u uži izbor je ušlo šest naslova - "Gvalup i druge priče" Tamare Bakran, "Sve o Evi" Nene Lončar, "Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom" Julijane Matanović, "Kako je Flegmarin postao kapetan" Magdalene Mrčela, "Dom iza žice" Jasminke Tihi-Stepanić i "Letači srebrnih krila" Melite Rundek.

Nagradu je spisateljici uručila voditeljica Odsjeka za kulturu u osječkoj gradskoj upravi Danijela Klobučar. Dodjelu nagrade organizirali su Društvo hrvatskih književnika Zagreb i slavonsko-baranjsko-srijemski ogranak tog društva, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page