top of page
  • Ana Savković / Lit News

Hrvatska književnost za djecu na Međunarodnom Sajmu knjiga u Pekingu


Peking, NR Kina, 22.08.2018. - 26.08.2018.

Od 22. do 26. kolovoza 2018. održat će se 25. BIBF – Međunarodni sajam knjiga u Pekingu te će se po prvi puta u tri paviljona i na 14.100 četvornih metara održati i BICBF - Međunarodni sajam dječje knjige.

Ideja za Međunarodni Sajam dječje knjige u Pekingu nastala je zbog sve većeg interesa za dječju knjigu, a paviljoni koji su ovih godina bili posvećeni knjizi za djecu i mlade bili su najaktivniji segment BIBF-a.

U paviljonu E1, štandu J3, na devet četvornih metara nastupit će nakladnička kuća DJEČJA KNJIGA i predstaviti hrvatske autore za djecu čije su knjige tijekom godina objavili u svojoj nakladi i nakladi Kašmir prometa.

Tako će se u Kini predstaviti knjige za djecu Ivane Brlić Mažuranić, Sunčane Škrinjarić, Sanje Pilić, Kašmira Huseinovića, Romana Simića, Ivane Šojat, Korane Serdarević,Vladimira Kirina, Ane Kadoić, Andree Petrlik Huseinović i Saše Jantoleka.

Osim izdanja Dječje knjige i Kašmir prometa na štandu će se predstaviti slikovnica „Danas jedemo ribu“ – projekt Ministarstva poljoprivrede RH, Uprave ribarstva i Sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu.

Autorica slikovnice je Andrea Petrlik Huseinović, međunarodno nagrađivana ilustratorica i hrvatski kandidat za Astrid Lindgren Memorial Award 2019., 2018. i 2017., kao i kandidat za nagradu Hans Christian Andersen 2018.

Slikovnica „Danas jedemo ribu“ nastala je u svrhu poticanja pametnog i održivog hrvatskog ribarstva, te promicanja važnosti prehrane ribom kod učenika osnovnoškolskog uzrasta, a Andrea Petrlik Huseinović će na Međunardom Sajmu knjiga u Pekingu kineskoj publici predstaviti prirodno bogatstvo ribom i ljepote i običaje Kontinentalne i Jadranske Hrvatske.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page