top of page
  • ZiN Daily

Anna Geary-Meyer s pulskim osnovcima!


Anna Geary-Meyer, rujanska gošća književnog svratišta ZVONA i NARI, prošle se srijede družila s učenicima OŠ Tone Peruška u Puli. Domaćini su bili osmaši zajedno s njihovom profesoricom engleskog jezika, Željkom Habi, a dobrodošlicu mladoj Amerikanki s adresom u Berlinu te predstavnicima ZVONA i NARA zaželjeli su i ravnatelj škole, Kristijan Cinkopan te česta posjetiteljica događanja u našoj ližnjanskoj knjižnici, Sanja Triska Škrinjar, knjižničarka škole te profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Ovo je, na obostrano zadovoljstvo, već treće gostovanje ZVONA i NARA u OŠ Tone Peruška nakon što su se školarci na proljeće družili s ližnjanskim pjesnicima koji su im došli u posjet a također im je iz Ližnjana preko Edinburgha stigla i škotska spisateljica Morelle Smith.

Mlada američka pjesnikinja i prozaistica Anna Geary-Meyer predstavila se pulskim osnovcima pripovijedanjem o svom dosadašnjem iskustvu odrastanja u Americi te života u Europi. Đaci su htjeli znati sve o Anninim spisateljskom praksama, omiljenim knjigama i filmovima, a ujedno su naglas pročitali jednu njezinu pjesmu što je vrlo razveselilo autoricu. U drugom dijelu druženja Anna je osmašima pokazala kako kroz jednostavnu spisateljsku vježbu mogu sami sebe ponukati da izvuku najvrednije ideje za neki budući spisateljski pothvat.

Na kraju razgovora koji je vođen na engleskom jeziku, đaci su Anni kao i predstavnicima ZVONA i NARA uručili dva učenička likovna rada s temama mediteranskog krajolika, sve umotano u maslinove grančice po kojima se već nazire da slijedi plodna berba po maslinicim diljem Istre i Dalmacije.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page