top of page
  • Ana Savković / Lit News

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga!


05.11.2018. - 17.11.2018.

Već petnaestu godinu zaredom održava se festival knjige namijenjen djeci i mladima na kojem će publika imati priliku upoznati se s autorima iz Njemačke, Irana, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te doznati kako je to biti pisac, ilustrator, putopisac i prevoditelj.

I dok će se na festivalskom programu u Zagrebu predstaviti prevoditelji Anke Ludewig i Ebtehaj Navaey, pisci Jasminka Petrović, Nena Lončar, Vlado Rajić, Irena Zelena, Rosie Kugli, Silvija Šesto, Darko Macan te grupe pisaca iz Šibenika i polaznici radionice CEKAPE-a; putopisci Jasen Boko i Damir Vujnovac, ilustratori Sanja Pribić, Ana Petrović, Štef Bartolić, Franjo Anžlovar, Dalibor Talajić, dok će autori Zoran Pongrašić, Gordana Lukačić, Ana Đokić, Nikolina Manojlović Vračar, Zdenko Bašić, Aleksandra Knežević, Emir Durmišević i Enis Čišić predstaviti svoj rad publici u drugim gradovima Hrvatske te u dalekom Dubaiju. Na Festivalu "Pazi, knjiga!" bit će postavljene tri izložbe ilustracija u Zagrebu (Međunarodna izložba ilustracija Slikovnica - prozor u svijet, izložba ilustracija Jere i oblaci autorice Ane Petrović, te samostalna izložba ilustracija Kako je zeko izgubio uši a koza dobila rogove, počasne ilustratorice Festivala - akademske slikarice Sanje Pribić.) i jedna u Dubaiju (međunarodna izložba ilustracija Voli me, ne voli me) . U Zagrebu će biti postavljena i izložba putopisnih fotografija Hrvoja Ivančića, Jasena Boke, Ane Đokić i Damira Vujnovca. U iznimno bogatom programu koji će započeti ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u Galeriji Kupola u ponedjeljak 5.11. u 9h a završiti u subotu 17.11. u 20h na Interliberu svečanom dodjelom nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji, održat će se preko trideset književnih događanja na kojima će sudjelovati četrdeset autora te biti predstavljeno preko osamdeset knjiga.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page