top of page
  • Ana Savković / Lit News

PODSJETNIK: Natječaj za adaptaciju drame u scenarij


rok: 30.12.2018.

U sklopu "Dana hrvatske drame na filmu", portal www.drame.hr raspisuje natječaj za dramatičare koji žele adaptirati svoju dramu u filmski scenarij za dugometražni igrani film.

Pobjednici natječaja bit će objavljeni tijekom manifestacije Dani hrvatske drame na filmu koja će se održati u veljači 2019. godine u Velikoj Gorici, Zagrebu i Samoboru.

Ova manifestacija posvećena je ekranizaciji hrvatskih drama kao i kazališnim uprizorenjima hrvatskih filmova, te njihovim autorima: scenaristima i redateljima.

Svaki autor može prijaviti maksimalno dvije drame.

Pobjednik natječaja osvaja 6.000,00 kn za rad na adaptaciji te suradnju s produkcijskom kućom "Jaka produkcija", koja se sastoji od podrške u produkcijskom razvoju projekta te pripreme projekta za natječaje za realizaciju.

Za prijavu je potrebno poslati email na: drame@drame.hr s naznakom u predmetu: "Prijava na natječaj za Dane hrvatske drame na filmu";

Prijava treba sadržavati:

a) naziv drame i ime autora

b) ispunjen obrazac za prijavu drama koji možete naći ovdje (ako tekst već nije objavljen na drame.hr). Ako je objavljen, potrebno je samo poslati naziv drame koju autor želi prijaviti na natječaj.

Sve pristigle drame bit će objavljene na portalu www.drame.hr, a pobjednički scenarij bit će objavljen u novoj rubrici scenarija.

Žiri natječaja sastavljen je od urednica portala Maje Sviben i Lane Šarić te producenta Jure Bušića.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page