top of page
  • zvonainari

Dani Bože Hlasteca u Ludbregu


Ludbreg, 19.01. -26.01.2019

Već četvrtu godinu ludbreška Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ sa svojim suradnicima i volonterima obilježava Dane Bože Hlasteca koji je uz Kerstnera jedan od najznačajnijih ludbreških kajkavaca. Termin održavanja manifestacije je prigodan, od 19. siječnja, kad se ludbreški pjesnik rodio, do dana njegove smrti 26. siječnja. Ove godine, uz brojne aktivnosti vezane uz kajkavski jezik i poeziju, naglasak je na tri središnja događaja.

Prvi je promocija pjesničke zbirke Bože Hlasteca “Sonca bi štel“ koju je iz dosad neobjavljenih Hlastecovih rukopisa realizirala gradska knjižnica uz pomoć svojih suradnika. Rukopise je knjižnici darovala Hlastecova obitelj. Ovo je ukupno šesta Hlastecova stihozbirka i prva koja je objavljena posthumno. Predstavljanje zbirke održat će se 19. siječnja, na autorov rođendan, u dvorcu Batthyany u Ludbregu.

Tjedan dana kasnije, u završnici 26. siječnja, održat će se na istom mjestu 2. recital kajkavske poezije „Božo Hlastec“.

Neposredno prije održavanja recitala u izložbenoj galeriji dvorca Batthyany bit će otvorena izložba likovnih radova inspirirana Hlastecovom poezijom, pod nazivom „Poezija umjetnosti“. Izložba je također sastavljena temeljem objavljenog natječaja na koji se prijavljuju brojni autori s ludbreškog područja i šire.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page