top of page
  • ZiN Daily

FreeZURA: Tatjana Gromača gošća na radionici pisanja


U sklopu radionice pisanja FreeZURA koju u Puli u Dnevnom boravku Rojca za mlade od 15 do 25 godina vode osnivači udruge ZVONA i NARI, pisci Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, u utorak je gostovala pulska spisateljica Tatjana Gromača. Tatjana je autorica sedam knjiga i dobitnica ugledne hrvatske književne nagrade Vladimir Nazor za knjigu "Božanska dječica" 2012. godine. Tatjana je u ugodnom razgovoru s polaznicima radionice govorila o odnosu homo politicusa i homo poeticusa koji obojica traže prostora za sebe u svakom odgovornom pisanju. Čuli smo nekoliko zanimljivih savjeta mladim piscima kako se osloboditi i osnažiti u stvaralačkom procesu. Svaki pisac treba biti ponizan i zahvalan za dar pisanja kojim se "otvara nebo i pušta svjetlost" u mulj naše svakodnevice.

Tatjana Gromača prva je gošća ovogodišnje radionice kreativnog pisanja i nakladništva koja ima za cilj mladim piscima pružiti priliku za razgovor s afirmiranim hrvatskim književnicima.

FreeZURA - Slobodna zajednica umjetnika u razvoju kreativni je i inovativni projekt u Puli koji organiziraju Savez udruga Rojc, udruga Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari. U projektu će aktivno sudjelovati mladi od 15 do 25 godina. Ciljevi projekta jesu razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom što će potaknuti sudjelovanje mladih u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Aktivnosti se provode u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Razdoblje provedbe projekta je od rujna 2018. do rujna 2019. Nakon završetka projekta, organizacije uključene u projekt omogućiti će mladima uključenim u projekt nastavak sudjelovanja u redovnim aktivnostima kao i mentorsku podršku.

Kreativne edukacijske radionice projekta: glazbena radionica, radionica kreativnog pisanja i nakladništva, radionica stripa i ilustracije, radionica suvremenog plesa i likovna radionica izrade murala.

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page