top of page
  • ZiN Daily

Denis Giljević na FreeZURI


Pisac i perfomer Denis Giljević održao je predavanje u sklopu projekta FreeZURA u Dnevnom boravku Rojca u četvrtak, 14. ožujka 2019. Polaznicima radionice pisanja i nakladništva te svima ostalima koji su ga došli poslušati, Denis je govorio o svom iskustvu borbe za autentičnu umjetničku poziciju i pravu na humor u uvjetima raširene društvene apatije.

Dan poslije, Denis nas je posjetio u knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI.

Denis Giljević nesvakidašnja je pojava na domaćoj književnoj sceni, literarni multipraktik koji riječi miksa na neočekivane načine kako bi im dao novi život i nova značenja. Izvanredan satiričar britka humora i snažne estetike.

Svoje radove objavljuje na književnim portalima, u zbornicima i antologijama (čest je gost Istrakonskih zbirki), kolumne mu se nalaze na stranicama roditelji.hr, glamour.hr, igraj.hr i drugdje, a mudre misli do čitatelja dolaze i preko linije njegovih duhovitih i provokativnih majica. Denisov ukupan dosadašnji opus najlakše je pronaći na: www.giljotina.com gdje pod geslom „Bezglavo, ali sa srcem!“ nudi redovit uvid u svoj šareni, pomaknuti svijet koji buja i cvate na ostatcima naše zajedničke sive svakodnevice.

Upravo ondje oblik polako dobiva i „Švorcvaldski siromaharadža“, zbirka priča, aforizama i ostalih „siromaštarija“, svojevrstan priručnik za gledanje svjetlije strane života.

FreeZURA - Slobodna zajednica umjetnika u razvoju. Riječ je o kreativnom i inovativnom projektu u Puli kojeg organiziraju Savez udruga Rojc, udruga Kontakt, Gradska radionica i ZVONA i NARI. U projektu će aktivno sudjelovati mladi od 15 do 25 godina. Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom što će potaknuti sudjelovanje mladih u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Aktivnosti se provode u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page