top of page
  • Ana Savković / Lit News

Natječaj za taktilne slikovnice - prednatjecanje


rok: 15.05.2019.

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole, ove su godine kontakt-ustanova međunarodne grupe Typhlo & Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.

Ove se godine međunarodno natjecanje održava u Bruxellesu, Belgija 17, 18 i 19. listopada.

Međunarodnom natjecanju prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju na natjecanju, a pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Bruxelles.

Pozivaju se odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, edukacijski rehabilitatori, umjetnici, roditelji i svi ostali zainteresirani za izradu ovakvih slikovnica da se odazovu na ovo prednatjecanje i pošalju svoje radove.

Detaljne smjernice za izradu kvalitetnih taktilnih slikovnica nalaze se na: https://www.azoo.hr/index.php?view=article&id=7013&naziv=prirucnika-kako-napraviti-taktilnu-slikovnicu- .

Detaljna pravila natjecanja nalaze se na http://www.os-pecine-ri.skole.hr/.

Radovi se mogu poslati ili osobno donijeti na adresu:

Osnovna škola Pećine Odjel za djecu s oštećenjima vida (za T&T prednatjecanje) Šetalište 13. Divizije 25 51000 Rijeka

Radovi se ne potpisuju imenom i prezimenom autora, nego šifrom (peteroznamenkasti broj i riječ do sedam slova). Osobni podaci autora ili autorice slikovnice, odnosno ispunjena prijavnica za natjecanje (Entry form na www.tactus.org ) šalju se/donose u zatvorenoj omotnici uz sam rad. Ocjenjivačko povjerenstvo dobiva omotnice tek nakon donesene konačne odluke.

Za više informacija, kao i za pravila natjecanja te smjernice za izradu taktilnih slikovnica obratiti se na telefon Odjela za djecu s oštećenjima vida 051 690 241 ili na e-mail adresu: javorka.milkovic@skole.hr

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=89500

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page