top of page
  • Ana Savković / Lit News

Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola - Koji si ti lik?!


13.03.-07.04.2019.

Povodom manifestacije Noć knjige 2019. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizira nagradni natječaj na temu „Koji si ti lik?!“, kojim se žele istražiti složeni odnosi između fikcije i stvarnog svijeta. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a provoditelji natječaja su stručni suradnici školski knjižničari.

U natječaju sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola. Na natječaj se mogu prijaviti originalni radovi u literarnom obliku (kratke forme, u prozi ili stihu, do dvije kartice teksta) ili u formi stripa koji nisu prethodno objavljeni.

Stručni suradnici knjižničari sami ili u suradnji s učiteljem / predmetnim nastavnikom informiraju učenike o temi i pravilima natječaja, zadaju rokove za izradu i predaju radova te odabiru najviše 6 radova iz svoje škole koji se izdvajaju kvalitetom kreativnog izričaja i šalju ih zaključno do 7. travnja 2019. godine. Više detalja o propozicijama natječaja, načinu prijave i slanja radova potražite na stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: 1. – 4. razreda, 4. – 8. razreda i 1. – 4. razreda srednje škole. Od pristiglih će radova ocjenjivački odbor, sastavljen od predstavnika organizatora Natječaja, odabrati šest izvrsnih radova – po jedan literarni uradak i jedan strip-uradak u sve tri kategorije na temelju originalnosti i maštovitosti.

Nagrade čine knjige namijenjene učeniku-autoru rada te poklon-paket namijenjen školskoj knjižnici. Radovi koji su nas osobito razveselili i inspirirali bit će predstavljeni na Facebook stranici Noći knjige, na portalu Moderna vremena, a prema mogućnostima i na drugim promidžbenim materijalima manifestacije.

Obavijest o nagrađenim radovima bit će objavljena najkasnije 15. travnja 2019. na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Proglašenje najboljih radova i preuzimanje nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se na svečanom otvorenju Noći knjige, 23. travnja u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page