top of page
  • ZiN Daily

Čakavska slovarica: vijolice, prešemuja i trava za u juhu


U sklopu projekta ""L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica" prošetali smo se našim selom i krenuli u potragu za starin besidan. Sreli smo tetu Idu, Alena, Graziana, a u svojoj nas je korti ugostila teta Mija Antonička. Pokazala nam je narekamane ukrasne krpe za na zid, ubrala nam cvijeća iz vrta i govorila o običajima naših starih. Vratili smo se u školu obogaćeni narodnim blagom koje smo kao pravi etnolozi uspjeli zapisati, svatko u svoju bilježnicu. Da se ne zabi!

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page