top of page
  • Ana Savković / Lit News

Nagradni književni natječaj ProvidencaBnM


rok: 20.04.2019.

Udruženje umjetnika "ProvidencaBnM" raspisuje otvoreni nagradni natječaj za najbolje književno djelo regije. Na natječaj se mogu slati radovi koji nisu objavljeni prethodno u tiskanom obliku, a u obzir dolaze poezija, priče i novele.

U slučaju slanja poezije potrebno je izabrati i poslati najmanje 10 pjesama, za priče minimalan broj za ispunjavanje uvjeta natječaja su 4 priče, a novela u cijelosti.

Stručna komisija, čija imena će biti poznata nakon objavljivanja pobjednika, odlučit će o najboljim pristiglim radovima. Pobjednici će biti proglašeni 18.05.2019. na književnoj večeri koja će se održati u Kulturnom Centru Mesnička, Mesnička 12, Zagreb.

U slučaju nemogućnosti dolaska, svi pobjednici će biti oglašeni na stranicama „ProvidencaBnM“ https://www.facebook.com/NelaiDarko/.

Radove je potrebno slati na jezicima regije (hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku dok je radove na drugim jezicima regije ili Europe, potrebno prevesti prije slanja na natjecanje). Prihvaćaju se i radovi na dijalektima hrvatskog jezika.

Svi radovi moraju biti lektorirani.

Svi radovi koji ne udovoljavaju uvjetima iz natječaja, neće biti uzeti u izbor za natječaj o čemu će autor biti obaviješten.

Autor u potpunosti ustupa sva prava korištenja vlastitog rukopisa udruženju, a udruženje se obvezuje slijediti pravila autorstva.

U slučaju plagijata udruženje ne snosi odgovornost.

Radovi se dostavljaju zaključno do 20.4.2019. isključivo u digitalnom obliku na elektroničku adresu: providencabnm@gmail.com

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page