Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo: Maestro, muzika!

 

rok: 30.04.2019.

 

"Pišem ti pismo…" natječaj je Gradske knjižnice Velika Gorica koji se, u suradnji s Hrvatskom poštom, raspisuje svake godine u travnju. Natječaj se raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama – koji se obilježava 11. svibnja – s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.

 

Ovogodišnji natječaj tematski je vezan uz glazbu i to povodom 130. obljetnice rođenja skladatelja i glazbenog pedagoga, župana Plemenite općine Turopolje Franje pl. Lučića, rodom iz sela Kuče. Osim što je kao turopoljski župan potaknuo osnivanje brojnih knjižnica i čitaonica diljem Turopolja, Hrvatskoj i svijetu ostavio je i niz notnih zapisa – od autorskih skladbi do umjetničkih glazbenih obrada tradicionalnih napjeva.

 

Pravila natječaja su:

 

1. pismo treba biti napisano rukom (po mogućnosti priložiti i tiskanu kopiju teksta pisma)


2. i poslano putem pošte na adresu knjižnice uz naznaku natječaja i kategorije u kojoj se natječe. Ove godine nagrađuju se natjecatelji u tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.

 

Adresa na koju treba poslati pisma je:

Gradska knjižnica Velika Gorica
Natječaj Pišem ti pismo
(kategorija)
Zagrebačka 37
10410 Velika Gorica

 

3. Pismo treba biti potpisano šifrom koju autori sami odabiru.


4. U istu kuvertu zajedno s pismom staviti i zasebnu manju zatvorenu kuvertu s istom šifrom u kojoj se treba navesti podatke: ime i prezime, grad, e-mail adresu i kontakt broj telefona.


5. Natječaj je otvoren od 1. do 30. travnja 2019. te u obzir za nagrade ulaze sva pisma poslana poštom u tom periodu na navedenu adresu knjižnice.

 

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, glazbena pedagoginja i glazbenica Ana Lovrenčić i knjižničarka Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. 

 

Dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 11. svibnja 2019. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

 


Izvor: http://www.casopiskvaka.com.hr/2019/04/pisem-ti-pismo-natjecaj-za-naj-pismo.html

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

Editors: Natalija Grgorinić, Ljubomir Grgorinić Rađen & Ognjen Rađen

 

Copyright © 2017-2018, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.