top of page
  • Ana Savković / Lit News

DHK raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti


rok: 06.05.2019.

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2013. godinu.

Ciljevi Natječaja su poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju i čitanje.

Ukupan iznos potpora je oko 162.393 kuna, a sredstva iz ovog natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja natječaja.

Natjecatelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje isključivo putem prijavnice dostupne na mrežnim stranicama DHK, zaključno sa 6. svibnjem 2019.

Popunjenu prijavnicu treba poslati elektroničkom poštom na: dhk@dhk.hr te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom "Natječaj za kulturu".

Svi dokumenti čuvat će se 30 dana nakon objave rezultata.

Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije 30 dana od završetka projekta.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika: www.dhk.hr.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page