top of page
  • ZiN Daily

Tamara Bakran na FreeZURI u Ližnjanu


Pjesnikinja Tamara Bakran održala je predavanje u sklopu projekta FreeZURA u knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u subotu, 4. svibnja 2019. Polaznicima radionice pisanja i nakladništva te svima ostalima koji su je došli poslušati, Tamara je govorila o pjesničkom umijeću i radosti stvaranja u uvjetima sasvim nepoetične zbilje naše svagdašnje.

Tamara Bakran (rođ. 1979.) za svoju je prvu zbirku Mjesečevo cvijeće nagrađena nagradom Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji autorski prvijenac objavljen u 2012. u nakladi Meandarmedije i Društva prijatelja knjige "Milivoj Cvetnić" nakon što je isti rukopis pobijedio na natječaju "Milivoj Cvetnić". Drugu zbirku pjesama Pastirica skakavaca objavljuje 2014. u nakladi Istarskog ogranka DHK (knjigu je 2014. Ministarstvo kulture RH izabralo u 20 najboljih te godine). Treća zbirka pjesama naslovljena je S jezerom i objavljena je u nakladi Biakova 2017. Tamara je autorica tekstova mnogih slikovnica za djecu, a to su: Kruna kraljice vrana (Sipar, 2014.), Dječak, čudesni rogač i tajanstveni kovčeg (Sipar, 2015.), Ruša je slutila (Ibis grafika, 2016.), Pobunjena teglenica (Sipar 2016.) i Posvojeni faunčić Žarko (Sipar 2016.), Ruža i čempres (Biakova, 2017.), Olujko i Lahorka i zvijezda Dragica (Biakova 2017.), Gvalup i druge priče (Mala zvona, 2017.), Babasova i kraljični stablo (Sipar 2018.), Začarana (Sipar 2018). Tamara vodi turkološku, hungarološku i judaističku zbirku u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

FreeZURA - Slobodna zajednica umjetnika u razvoju. Riječ je o kreativnom i inovativnom projektu u Puli kojeg organiziraju Savez udruga Rojc, udruga Kontakt, Gradska radionica i ZVONA i NARI. U projektu će aktivno sudjelovati mladi od 15 do 25 godina. Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom što će potaknuti sudjelovanje mladih u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Aktivnosti se provode u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page