top of page
  • Ana Savković / Lit News

Zaklada moliških Hrvata Agostina Piccoli raspisala natječaj za književnu nagradu


rok: 05.08.2019.

Zaklada moliških Hrvata iz Italije "Agostina Piccoli" raspisala je natječaj za književnu nagradu koja se dodjeljuje za ostvarenja na području kulture i umjetnosti s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice, objavila je zaklada 'Agostina Piccoli'.

Zaklada dodjeljuje književnu nagradu i nagradu "Mali umjetnik". Na natječaj se mogu slati sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče...) i poezija na moliškohrvatskom jeziku. Prozna djela i poezije mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Nagrada "Mali umjetnik" dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti s likovnim i s književnim ostvarenjima.

Na natječaj treba poslati djela koja nisu ranije objavljena ili izložena. Radove treba poslati na adresu: Fondazione "Agostina Piccoli" Centro di Documentazione, via Castello 47, I-86030 Montemitro (CB), a mogu se slati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com.

Prosudbeno povjerenstvo za dodjele nagrada sastoji se od pet članova: predsjednika Zaklade "Agostina Piccoli" iz Mundimitra, dva predstavnika društava iz Filiča i Kruča te jednoga stručnjaka za hrvatski jezik i jednoga stručnjak za pedagoška pitanja.

Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje. Autor prvonagrađenoga djela u kategoriji nagrade "Mali umjetnik" dobit će nagradu u skladu sa svojom dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku i sl.).

Nagrađeni radovi i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci književnih ostvarenja u izdanju Zaklade "Agostina Piccoli".

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page