top of page
  • Ana Savković / Lit News

Javni poziv za književnu rezidenciju pisaca i prevoditelja Odisejevo utočište


rok: 09.11.2019.

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je drugi ciklus projekta književnih rezidencija "Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter", uz potporu programa Creative Europe Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije, a do 9. studenog otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija.

Program književnih rezidencija Odisejevo utočište druga je faza projekta (2019. – 2021.) koji se sufinancira programom EU Kreativna Europa – potprogram Kultura. Mreža književnih rezidencija u svojoj se drugoj fazi proširila na pet europskih država – uz Hrvatsku, Grčku i Sloveniju tu su sad Srbija te Ujedinjeno Kraljevstvo.

Sam projekt Odisejevo utočište te mreža rezidencija koja je njegova okosnica, stvoreni/mišljeni su prvenstveno za mlade pisce i književne prevoditelje. Rezidencijalni i popratni program odvijat će se na otoku Mljetu (Hrvatska), u Ljubljani (Slovenija), u Larissi (Grčka), u Beogradu (Srbija) te na nekoliko lokacija u Walesu (UK).

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page