Dražen Katunarić s učenicima 6. c razreda

February 6, 2020

 

 

Gost književnog svratišta ZVONA i NARI, književnik, prevoditelj i nakladnik, Dražen Katunarić u utorak se družio s učenicima 6. c razreda OŠ dr. Mate Demarina i njihovom razrednicom, profesoricom hrvatskog jezika i književnosti, Tinom Ribić. Dražen je govorio djeci kako je, usprkos želji oca-liječnika da postane liječnik, izabrao biti piscem. Ljubav prema jeziku, materinskom hrvatskom, ali i francuskom jeziku koji je također učio od majke, profesorice francuskog, odvela ga je u jedinstvenu životnu avanturu: upoznao je mnoge ljude i gradove kao što su Paris, Strasbourg, Marakeš, bio je i u Alžiru. 

Dražen je školarcima otkrio kako knjiga za razliku od ostalih medija nudi čitatelju sasvim poseban spoznajni i emotivni doživljaj: u knjigama možemo pronaći unutarnja ljudska iskustva prikazana na najneposredniji način, knjigama putujemo, stvaramo svjetove, one nas mijenjaju.

 

 

 

Znatiželjni dvanaestogodišnjaci raspitivali su se o Draženovim omiljenim naslovima, interpretirali su stihove koje je pročitao u razredu te su ih zanimala njegova iskustva s putovanja po sjeveru Afrike. Dražen je ustvrdio kako spisateljski posao zna biti poprilično samotan, ali kako ga, s druge strane, objavljene zbirke poezije i romani nose ususret novim licima. Doveli su ga tako i na ovaj sasvim poseban susret s ližnjanskom djecom i njihovom razrednicom.

Veselo druženje završeno je zajedničkim fotografiranjem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

Editors: Natalija Grgorinić, Ljubomir Grgorinić Rađen & Ognjen Rađen

 

Copyright © 2017-2018, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.