top of page
  • Ana Savković / Lit News

Decameron 2020 - poziv za slanje kratkih priča na online event


Otvorena je platforma za kolektivno književno stvaralaštvo u kojoj će moći sudjelovati svi zainteresirani autori i čitatelji. Riječ je o online eventu pod nazivom Decameron 2020 - priče iz karantene. Sudjelovanje u ovom eventu u potpunosti je volontersko, a izbor priča koje će se objaviti provodit će uredništvo.

Priče će se za vrijeme borbe s pandemijom redovito objavljivati na blogu Decameron 2020 te će biti dostupne svim zainteresiranim čitateljima.

Teme/smjernice za Decameron 2020:

• U svemiru, nitko ne čuje kad kašlješ (priče o izolaciji) • Junaci našeg doba (priče o solidarnosti) • Ljubav u doba korone (ljubavne priče iz doba epidemije) • Povijesne pošasti (o kugi i drugim zlima) • Vrli novi svijet (priče o svijetu kakvog više ne prepoznajemo) • Vidanje i vidarsko prigovaranje (priče o magičnim oboljenjima i iscjeljenjima) • Ljudska komedija (humoristične priče o wc papiru i drugim nedaćama)

Preostale tri teme od ukupnih deset bit će objavljene naknadno. Priče moraju biti prethodno neobjavljene, napisane na hrvatskom jeziku ili jezicima s kojih se ne prevodi, a dozvoljen je velik raspon duljina: od 100 do 8 000 riječi. Tekstovi se šalju u formatima .doc ili .docx (font Times New Roman, veličina 12, prored 1,5) na adresu: decameron2020.hr@gmail.com. Priče objavljene na blogu naknadno će proći kroz dodatan izbor te će biti objedinjene u elektroničkoj zbirci Decameron 2020 – Priče iz karantene čija će se promocija održati po ponovnoj uspostavi javnih okupljanja i manifestacija.

 
 


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page