top of page
  • Ana Savković

58. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci od 4. do 6. lipnja
Zagreb/Rijeka, 04.06.2021. - 06.06.2021.


58. Goranovo proljeće ove će se godine održati od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci, a ugostit će sedam europskih te 18 domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.


U petak, 4. lipnja, na platou ispred Bookse u zagrebačkoj Martićevoj ulici, održat će se program posvećen festivalskom partneru, platformi Versopolis, koja se bavi promidžbom mlađeg europskog pjesništva.

Na pjesničkoj večeri nastupaju Alen Bešić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Sandra Hubinger (Austrija), Helen Mort (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Roland Orcsik (Mađarska).

U subotu, 5. lipnja, manifestacija se seli u Rijeku, gdje će se na terasi Slovenskog doma KPD Bazovica održati pjesničko čitanje na kojem će nastupiti domaći i strani pjesnici i pjesnikinje, Dejan Aleksić (Srbija), Alen Bešić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Sandra Hubinger (Austrija), Davor Mandić, Helen Mort (Ujedinjeno Kraljevstvo), Roland Orcsik (Mađarska), Robert Perišić, Evelina Rudan, Vida Sever i Peter Šulej (Slovačka).

U nedjelju, 6. lipnja, program se vraća u Zagreb, gdje će u dvorištu kluba Močvara biti organizirano završno pjesničko čitanje uz glazbeni program.


 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page