top of page
  • Ana Savković

Ljeto u Gradskoj knjižnici Kaštela i natječaj Ljetni književni izazovLjeto u GKK - online kreativne radionice i pričaonice, likovne izložbe i predstavljanja knjiga i autora, Ljetni književni izazov – čitajte i osvojite nagrade!


GKK ove godine po sedmi put organizira program pod naslovom Ljeto u GKK, s tim da će većina programa ove godine biti održana online, putem internet stranice GKK te na Facebook stranici i YouTube kanalu GKK.


U sklopu Ljeta u GKK će tijekom srpnja, kolovoza i rujna biti održane brojne online kreativne radionice i pričaonice, likovne izložbe i predstavljanja knjiga i autora, virtualni sastanci Kaštelanskog književnog kluba za odrasle i Kaštelanka – književnog kluba za djecu i mlade, kao i ljetni natječaji: Napiši pismo Miljenku i Dobrili, Natječaj za glendu i batudu ili šaljivu priču iz kaštelanske prošlosti, Tražimo najstariji dokument i fotografiju S moga šufita, Likovni natječaj Kaštila u srcu – Nek’ mi kušin bude knjiga i Fotografski natječaj Kaštila u srcu – Nek’ mi kušin bude knjiga.


Ljetni književni izazov GKK – čitajte i osvojite nagrade!


Sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja se žele uključiti u ljetni program poticanja čitanja za djecu i mlade Ljetni književni izazov GKK - čitajte i osvojite nagrade! mogu se prijaviti u jedan od odjela GKK, gdje će ispuniti prijavnicu i uzeti knjige za čitanje. Nakon što pročitaju knjigu, svi natjecatelji u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade mogu napisati kratku preporuku/osvrt/recenziju, tj. dojmove o pročitanoj knjizi kako bi potaknuli i druge na čitanje te knjige. Oni mlađi koji nemaju Facebook profil, mogu napisati nekoliko rečenica ili riječi na šarenom papiriću koji će donijeti knjižničarima.


U prijavnici će biti navedeni svi naslovi koje su natjecatelji u vremenu od 29. lipnja do 7. rujna pročitali, a u skladu s tim će trojici najuspješnijih u kategorijama “niži i viši razredi oš i srednja škola” biti podijeljene nagrade pokrovitelja, knjižare Hoću knjigu!. Sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja tijekom ljeta pročitaju više od deset knjiga, dobit će tiskana priznanja GKK.


Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje mlađih korisnika na čitanje tijekom ljeta.


Projekti u tijeku:


Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman "Knez Trpimir" - rukopisi se šalju kao Word dokument pod zaporkom do 20. srpnja putem elektronske pošte na adresu kneztrpimir.gkk@gmail.com.U tijeku je online projekt GKK Ivana – od uha do srca: online audio projekt GKK - slušamo priče I. B. Mažuranić.

29.6. – 3.7. u 19.30 Slušamo priču Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica

06.7. – 10.7. u 19.30 Lutonjica Toporko i devet župančića

13.7. – 19.7. u 19.30 Ribar Palunko i njegova žena


U tijeku je izložba likovnih radova Od Kaštili do Mexica – izložba Sanje Alfirević

30. 6. – 25. 7. 2020.

Odjel GKK u Kaštel Sućurcu, Kaštel Sućurac


Najava: KaštelART – izložba likovnih radova članica udruge KaštelART

28. 07. – 28. 08. 2020.

Odjel GKK u Kaštel Sućurcu, Kaštel Sućurac


8. Večer kaštelanski glendi i batudi

25. 08. (četvrtak) u 20.30

Gospojska štrada, Kaštel Sućurac 

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page