top of page
  • Ana Savković

Natječaj: Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!rok: 15.10.2021.

Udruga Mlada pera pokreće natječaj “Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!”.

Natječajem “Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!” udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili samima sebi te na taj način lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih važan. Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Ona može izražavati ljudsku osobinu koju obično nosi u basnama ili pak njoj urođenu osobinu ili sposobnost (letenje, kopanje, plivanje, ronjenje, itd.).

Cilj natječaja je potaknuti djecu da razmisle o problemima na koje žele upozoriti ili o poukama/porukama koje žele poslati te da se izraze na alegorijski način kroz odabrane likove.


PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!”


1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu. Najbolji radovi bit će objavljeni u bojanci.

2.Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci Republike Hrvatske.

3. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.03.2021. – 15.10.2021. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera, a bojanka tiskana najkasnije do 31.01.2022. godine.

4. Žiri čine članovi udruge Mlada pera te vanjski stručni suradnik.

5. Radovi se šalju isključivo elektroničkim putem u doc. ili docx. formatu na e-mail adresu: top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost treba isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na:

ili potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na e-mail adresu: top_generacija@medjimurje.info. Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, godinama autora te imenom škole iz koje dolazi.

Mole se mladi autori/ice da prije samoga slanja svojih radova pregledaju tekst i isprave pravopisne i gramatičke pogreške te ih, ako su u mogućnosti, lektoriraju uz pomoć roditelja ili učitelja. Kad se rad objavi na portalu Top generacija ispravci i korekcije više nisu mogući!

6. Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7. Nagrade će biti podijeljene u dvije kategorije:

– za učenike 1. – 4. razreda: 1.nagrada: 150 kn, plaketa i bojanka 2.nagrada: 100 kn, plaketa i bojanka 3.nagrada: 50 kn, plaketa i bojanka

– za učenike 5. – 8. razreda

1.nagrada: 150 kn, plaketa i bojanka 2.nagrada: 100 kn, plaketa i bojanka 3.nagrada: 50 kn, plaketa i bojanka

Novčana nagrada isplaćuje se jedino i isključivo na tekući ili žiro-račun dobitnika, odnosno roditelja/skrbnika. Novčana nagrada se ni u kojem slučaju neće isplatiti na račun škole iz koje dolazi učenik/ca!

8. Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9. Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.


 

Recent Posts

See All

Kommentare


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page