top of page
  • ZiN Daily

Natječaj za 31. recital suvremenog hrvatskog pjesništva Senje i meteori


Image: Unsplashrok: 31.08. 2023.


Varaždinsko književno društvo raspisalo je natječaj za 31. recital suvremenog hrvatskog pjesništva Senje i meteori. Na natječaju mogu sudjelovati građani iz zemlje i inozemstva s dosad neobjavljenim pjesmama na hrvatskom standardnom jeziku i kajkavskom narječju bez obzira na teme i motive.


Autorima najboljih pjesama bit će uručene nagrade u obliku plakete prema odluci Prosudbenog povjerenstva:


- za najbolju pjesmu na hrvatskom standardnom jeziku


- za najbolju pjesmu na kajkavskom narječju


- za pjesmu koja najbolje izražava nadahnuće povijesnim nasljeđem i/ili sadašnjošću grada Varaždina (cehovi, znamenite ličnosti, stare zgrade, spomenici, Drava, Stari grad, požar, potres, husari, vještice, ratna razaranja grada i sl.)


Pjesme, koje izabere Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Ivana Skuhala Karasman, predsjednica, Biserka Težački Kekić, članica i Tugomir Orak, član, bit će javno izvedene na recitalu i objavljene u zborniku „Senje i meteori.”


Svaki autor može poslati najviše dvije pjesme na hrvatskom standardnom jeziku i dvije pjesme na kajkavskom narječju, sve potpisane istom zaporkom. Pjesme ne smiju biti objavljene te se ne smiju istovremeno slati na druge natječaje.


Lektorirane pjesme (oblik pisma Times New Roman, veličina 12, razmak 1,5), i rješenje zaporke s imenom i prezimenom autora, adresom, brojem telefona i mobitela te adresom elektronske pošte šalju se u doc. formatu na e-mail adresu: vz.knjizevno.drustvo@gmail.com. U predmet upisati - Senje i meteori 2023.
 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page