top of page
  • Ana Savković

Natječaj za recital kajkavske poezije Stara lipaprijava: 01.02.2021.


Natječaj za recital kajkavske poezije pod nazivom "Stara lipa" održava se po treći put u vrbovečkom kraju. Udruga Osebunjek poziva sve koji pišu kajkavskim narječjem da se prijave.


Pravila natječaja:

1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.

2. Natječaj recitala je otvoren od 1. prosinca 2020. do 1. veljače 2021.

3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.

4. Uz svaku pjesmu poslanu na natječaj napisati i objašnjenje manje poznatih riječi.

5. Pjesme se šalju poštom, prepisane u tri primjerka, potpisane šifrom u velikoj omotnici.Također, natjecatelji su dužni poslati radove i podatke o autoru na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com.

6. Za slanje poštom, u veliku omotnicu, potrebno je priložiti zatvorenu manju u kojoj će biti podaci o autoru (ime, prezime, adresa i kontakt) te šifra, koja nikako ne smije biti pseudonim autora i popis pjesama. Na manjoj omotnici potrebno je napisati šifru autora kojom su pjesme potpisane.

7. Pjesme se šalju na adresu: „Udruga Osebunjek'', Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec.

8. Za najbolje tri pjesme dodjeljuju se nagrade. Prva nagrada je 1.000,00 kuna u gotovini, druga je, ili u novčanom iznosu ili u materijalnoj protuvrijednosti od 700,00 kuna, treća, također, jednako tako, u iznosu od 500,00 kuna.

9. Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ukoliko nisu u mogućnosti prisustvovati recitalu, molimo neka odrede osobu koja će čitati njihovu pjesmu.

10. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika i Zahvalnicu za sudjelovanje. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena i priznanja.

11. Objava rezultata je 1. svibnja 2021. godine.

12. Recital će se održati početkom lipnja 2021. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.

13. Predsjednica „Udruge Osebunjek'' Katarina Zadrija neće se natjecati na recitalu.

14. Pjesme za natječaj moraju biti pisane u Word dokumentu (Times New Roman, font 12) ili strojno. Radovi, upućeni na recital, ne vraćaju se. 

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page