top of page
 • ZiN Daily

Objava natječaja za peti recital kajkavske poezije Stara lipa


Image: Unsplashrok: 15.01.2023.


Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja objavljuje poziv za prijavu na Natječaj recitala kajkavske poezije u Vrbovcu pod nazivom "Stara lipa". Pravila:

 1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.

 2. Natječaj recitala otvoren je od 1. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

 3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i sl.

 4. Uz svaku pjesmu treba napisati i objašnjenje manje poznatih riječi.

 5. Pjesme mogu imati do trideset stihova. U obzira dolaze lektorirane pjesme.

 6. Pjesme se šalju HP poštom na adresu: „Udruga Osebunjek“, Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec, s naznakom „Za natječaj“.

 7. Radovi se potpisuju šifrom. Pored šifre potrebno je napisati naziv kraja na čijem su idiomu radovi pisani. Unutar omotnice s radovima treba dostaviti zatvorenu manju omotnicu naslovljenu šifrom s kojom su pjesme potpisane, objašnjenje šifre, bez biografije, s popisom pjesama. Šifra ne smije biti pseudonim autora.

 8. Nakon objave rezultata, autori čije su pjesme odabrane za tiskanje u Zborniku s recitala, trebaju poslati pjesme na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com (u privitku, Word dokument, Times New Roman, font 12). U protivnom će se smatrati da pjesme ne zadovoljavaju pravila natječaja, te neće biti objavljene ni nagrađene.

 9. Za najboljih šest pjesama dodjeljuju se prve tri nagrade. Nagrade su novčane.

 10. Uz nagrađene, zasebno se pohvaljuju autori sljedećih deset najboljih pjesama.

 11. Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ako nisu u mogućnosti prisustvovati recitalu, trebaju odrediti osobu koja će čitati njihovu pjesmu. Organizatori neće čitati pjesme autora koji neće prisustvovati recitalu.

 12. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena Priznanja, a pohvaljenim autorima Pohvalnice. Objava rezultata će biti početkom travnja 2023. godine.

 13. Recital će se održati početkom lipnja 2023. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.
 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page