top of page
  • Ana Savković / Lit News

Portal Drame.hr objavio natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike


rok: 01.07.2019.

Portal Drame.hr objavljuje svoj sedmi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2019. godine, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.

O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Ivica Buljan, redatelj, Anica Tomić, redateljica te Maja Sviben, dramaturginja i urednica portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drame koja bude izabrana za prevođenje. Prijevod će u skladu s mogućnostima uredništva biti promoviran u inozemstvu među relevantnim organizacijama.

Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici (http://drame.hr/hr/prijavi-dramu) naznačiti i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od studenog 2019. godine.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page