rok: 28.02.2020.

Udruga Tikvica iz Vinkovaca raspisuje književni natječaj pod nazivom "Trojica iz Gradišta"  (poezija-proza). Tema je "Šuma i ravnica".

Uvjeti natječaja:
 

1. Natječaj je međunarodnog karaktera, te se na natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani autori iz bilo kog dijela svijeta.

2. Pjesme, odnosno pripovijetke koje se pošalju na natječaj trebaju biti napisane latiničnim pismom (obavezna primjena slova ć,č,ž,š,đ), bilo da se radi o standardnom ili regionalno-dijalektološkom govoru, odnos...

08/11/2019


"Honest writing always makes people nervous... One day a long time from now you' ll cease to care anymore whom you please or what anybody has to say about you. That's when you'll finally produce the work you're capable of."


Iskreno pisanje ono je što je povučeni i samozatajni J. D. Salinger savjetovao Joyce Maynard, osamnaestogodišnjoj djevojci koja je u periodu dok je živjela s njim radila na svojoj prvoj knjizi, memoarima Looking Back: A Chronicle of Growing Up Old in the Sixties. Maynard je počel...

Slavonski Brod, Rastušje, 04.11.2019. - 08.11.2019.

Književna manifestacija "Tadijine jeseni" održavat će se od 4. do 8. studenog u Slavonskom Brodu i Rastušju.


Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=94133

rok: 29.11.2019.


Pokretanjem rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.

Uz partnere...

rok: 09.11.2019.


Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je drugi ciklus projekta književnih rezidencija "Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter", uz potporu programa Creative Europe Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije, a do 9. studenog otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija.


Program književnih rezidencija Odisejevo utočište druga je faza projekta (2019...

rok: 15.01.2020.


Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za dostavu ponude za oblikovanje slikovnica u okviru programa "Rođeni za čitanje".


U okviru provedbe Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom zdravstva planira provedbu programa "Rođeni za čitanje" na nacionalnoj razini. Programom se predviđa osmišljavanje četiriju slikovnica za svako dijete od rođenja do predškolske dobi.


Projekt "Rođeni za čitanje" pokrenut je u Italiji (Nati per leggere) 1999....

01/11/2019


"Zamisli da stvarno postanem netko važan. Jednog dana."


Maya Angelou ostvarila je svoje snove i postala netko važan i to unatoč teškim i izazovnim životnim okolnostima koje joj nisu išle u prilog. Prije nego je postala pjesnikinja bila je kuharica, kondukterka u tramvaju, plesačica i zabavljačica u noćnom klubu, glumica i pjevačica te novinarka a na samom početku svog života doživjela je traumatično iskustvo nakon kojeg je postala nijema. Naime, kao osmogodišnjakinju seksualno ju zlostavljao majčin...

Please reload

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

Editors: Natalija Grgorinić, Ljubomir Grgorinić Rađen & Ognjen Rađen

 

Copyright © 2017-2018, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2018.