rok: 01.12.2020.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2020. 

Ogledni prijevod koji se prijavljuje mora biti prvi prijevod izvornog književnog ili neknjiževnog djela napisanog na hrvatskom jeziku na određeni strani jezik. Poželjni su ogledni prijevodi na engleski jezik, ali su prihvatljivi i drugi jezici s izrazitim promidžbenim potencijalom.

Na Javni se poziv mogu prijaviti fizičke i pravne osobe regi...

rok: 14.02.2020.

„Nagrada Iso Velikanović“ dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Natječaj raspisuje Odbor „Nagrade Iso Velikanović“, a prijedlozi se primaju do 14. veljače 2020.

Nagrada se dodjeljuje kao:

- godišnja nagrada prevoditeljima koji su državljani Republike Hrvatske za djela koja su u njihovu prijevodu bila objavljena u 2019. godini.

- nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljs...

rok: 17.02.2020.

F12 platforma slavi svoju treću godinu postojanja te organizira i treće izdanje nacionalne akcije “Art na Cestu” kojom obilježava Svjetski dan umjetnosti zajednice. Pozivaju se zainteresirani umjetnici, autori, zavisni i nezavisni kreativci koji rade i djeluju na području Hrvatske, da se uključe i 17.2.2020. sudjeluju u akciji.

Obilježavanjem Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u...

rok: 17.02.2020.


Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za godišnje nagrade Dana hrvatske knjige - "Judita", "Davidias" i "Slavić". 
 
Natječaj za Nagrade Dana hrvatske knjige:

- Judita za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini, posebno o humanističko-renesansnoj, u 2019. godini

- Davidias za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike ili najbolju knjigu odnosno studiju inozemnog kroatista o hrvatskoj književnoj baštini u 2019. godini

- Slavić za...

Udruga Društvo za promicanje kulture KVAKA poziva sve zainteresirane da se učlane. Svrha Udruge je okupljanje pisaca, književnika i drugih umjetnika, te promicanje kulture i kulturnih sadržaja poput čitateljskih klubova, književnih večeri i radionica pisanja, razvijanje međukulturalnih odnosa, predstavljanje zainteresiranoj javnosti, nakladnicima, izdavačima i nadležnom ministarstvu vlastitu djelatnosti i stvaralaštvo članova Udruge, njihovo predstavljanje javnosti i promociju.

Godišnja članarina izno...

20/01/2020

I u protekloj, 2019. godini ZVONA i NARI bili su rekordno aktivni! Održali smo 21 radionicu pisanja i 11 radionica nakladništva u sklopu FREEZure, projekta za koji smo u suradnji s partnerima dobili potporu Europskog socijalnog fonda, ugostili smo 15 književnika iz Hrvatske i obližnjih zemalja kao što su BiH, Mađarska i Srbija, ali i iz udaljenih dijelova svijeta kao što su Porto Riko, SAD, Rusija.  Uredili smo i predstavili dvije nove knjige, predstavili naš producentski prvijenac, film Da...

Please reload

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

Editors: Natalija Grgorinić, Ljubomir Grgorinić Rađen & Ognjen Rađen

 

Copyright © 2017-2018, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2018.