• ZiN Daily

Laboratorij na kraju sela: Irena Krčelić s ližnjanskim četvrtašima!


Rujanska gošća književnog svratišta ZVONA i NARI dramaturginja je, scenaristica i spisateljica Irena Krčelić koja se protekli tjedan družila s učenicima četvrtog razreda OŠ dr. Mate Demarina - Područni odjel Ližnjan predvođenih učiteljicom Ljiljanom Stanić. Irena je školarcima u prostorima naše knjižnice govorila o pisanju scenarija te objasnila kako iz pisanog teksta nastaje film. Za primjer je poslužila epizoda znanstveno-igrane serije za djecu "Laboratorij na kraju svemira" koja nosi Irenin autorski potpis i uspješno se prikazuje na Hrvatskoj televiziji. Kako bi djeca osjetila svu čar spisateljsko-istraživačkog rada, okušala su se i sasvim osobitim eksperimentima. Irena ih je tako naučila kako izmaknuti stolnjak ispod posuđa na stolu a da posuđe ostane cijelo.

Bilo je tu i sušenja ping-pong loptica fenom, kao i plovljenja podmornicom u plastičnoj boci vode. A zatim je uslijedilo posebno iznenađenje: inscenacija gusarskog broda na kojem je svatko od školaraca dobio određenu ulogu po vlastitom izboru a u sklopu LARP-a ili live-action-role-playinga, što je također jedna od Ireninih zanimacija. Riječ je o društvenoj igri koja uključuje igranje uloga uživo. Irenin poziv na potrebu neprestanog propitivanje svijeta oko nas, na učenje kroz igru, na radosno dijeljenje znanja, djeca su prihvatila s radošću. Svi smo uživali, i mali i veliki!

#IrenaKrčelić #OŠLižnjan #ZVONAiNARI

54 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.