• Ana Savković

Na vrh jezika i ProzakNagrade za rukopise autora do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za fikcijsku prozu organiziraju Udruga Kultipraktik, a godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.


Nagrada Prozak se sastoji od objave knjige fikcijske proze sa svim pripadnim autorskim pravima u izdanju naklade Jesenski i Turk, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.

Nagrada Na vrh jezika se sastoji od objave zbirke poezije, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.


Natječaji Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu, su trajno otvoreni za sve građane Republike Hrvatske mlađe od 35 godina.


Izbor do 10 pjesama uz bio-bibliografsku crticu treba poslati kao privitak u jednom word-dokumentu na adresu navrhjezika@gmail.com, a prozu(e) opsega do pet kartica teksta (9000 znakova s proredom) na adresu prozaknatjecaj@gmail.com. Uz prijavu treba poslati i portretnu fotografiju autora/ice u .jpg formatu.


Radovi koji budu ulazili u širi izbor bit će objavljivani na Facebooku Prvi prozak na vrh jezika.


Autori koji uđu u uži izbor bit će o tome obaviješteni e-mailom i zamoljeni da žiriju na uvid pošalju sav materijal koji bi mogao ući u knjigu.


Izvor: https://hr-hr.facebook.com/ppnvj/


#navrhjezika #prozak

12 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.