top of page
  • Ana Savković

Šesti natječaj za kraće književno djelo o Hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu
rok: 30.06.2021.


Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru raspisuje šesti po redu natječaj za kraće književno djelo o Hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu.


Uvjeti:

1. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2021. godine.

2. Prosudbeni će odbor odluku o dodjeli nagrada donijeti i objaviti do 1. studenoga 2021. dok će svečana dodjela nagrada biti u okviru programa Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine – 16. studenoga 2021. godine.

3. Prosudbeni će odbor dodijeliti prvu i drugu nagradu. Sve nagrade će biti u obliku plakete. Prvonagrađeni radovi bit će objavljeni u Vukovarskom zborniku.

4. Radovi ispisani računalom u tri primjerka te obvezatno na CD-u ili USB-sticku šalju se prosudbenom odboru na adresu: Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru, Ulica Zmajeva 2, p.p. 51, 32000 Vukovar, s naznakom: „Za natječaj“.

5. Književnim djelom koji se natječe za nagradu smatra se kraće prozno ostvarenje (opsega od 1 do najviše 2 autorska arka ili od 16 do 32 kartice teksta, svaka kartica 1.800 znakova uključujući i bjeline) ili manja zbirka pjesama (do deset pjesama) na temu Hrvatskoga domovinskog i obrambenog rata.

6. Svi radovi moraju biti napisani hrvatskim jezikom, na standardnom jeziku ili dijalektu, latinicom i u skladu s hrvatskim pravopisom.

7. Prijavljeni radovi za natječaj ne smiju biti objavljeni ili nagrađivani prije natječaja.

8. Poslani se rukopisi ne vraćaju.

9. Radovi se potpisuju zaporkom, a uz njih se prilaže zatvorena omotnica u kojoj se nalazi ime i prezime autora, adresa, broj telefona/mobitela, e-mail adresa i zaporka kojom su radovi označeni.

10. Povjerenstvo za odabir najboljih radova čine Vesna Karaula, kao Predsjednica povjerenstva te članovi: Darija Benakovič, Tanja Bjelobrajdić, Petar Elez i Tijana Pavliček
 


Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page