top of page
  • Ana Savković

16. natječaj za nagradu Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicurok: 16.10.2020.


"Knjiga u centru", organizator književno-likovne nagrade "Ovca u kutiji" za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2019. godine do listopada 2020. godine. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se do 16. listopada 2020.


Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ukoliko su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata.

Ilustrirane zbirke pjesama, ilustrirane zbirke priča te stripovi ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.

Natječaj je javan, a slikovnice se u pet (5) primjeraka isključivo poštom šalju na adresu:


Knjiga u centru

Crnojezerska 20

10090 Zagreb

Uz knjige, treba obavezno poslati kontakt adresu, telefon, e-mail adresu nakladnika i autora te naslovnicu slikovnice u JPG formatu (300 dpi).

Dodijelit će se nagrada OVCA U KUTIJI stručnog žirija (Ranka Javor, Anda Bukvić Pažin, Davor Pavelić) te nagrada OVCA U KUTIJI dječjeg žirija.

Nagrade se sastoje od skulpture OVCA U KUTIJI i novčanog iznosa.

Nagrade OVCA U KUTIJI dodijelit će se 14. studenoga u 20h na Interliberu (pozornica paviljona 6) Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15. u sklopu Festivala PAZI, KNJIGA! (ukoliko to bude moguće)


 

コメント


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page