top of page
  • ZiN Daily

Klapa, snima se!


U rujnu je u ZVONIMA i NARIMA boravila filmska ekipa koja je u Ližnjanu, Peroju i Puli snimala film pod nazivom "Posljednji dani ljeta". Riječ je o prvom dugometražnom filmu nagrađivanog redatelja i filmskog kritičara Damira Radića. Damir je u Ližnjanu već snimao kratki (dokumentarni) film "Krovopokrivači" koji možete pogledati ovdje:

U novom projektu riječ je o istraživanju ljubavnog odnosa između troje ljudi, pri čemu je poseban naglasak stavljen na kreativni doprinos svih sudionika produkcije što će za rezultat, sigurni smo, imati poseban spoj autorske namjere i sretnog/znakovitog slučaja.

Glavne uloge u filmu imaju Tanja Kordić, Antonija Šitum i Ivica Gunjača, fotografiju potpisuje Antonio Pozojević, a zvuk Filip Radulović, dok je asistent režije i meštar od glavne lokacije bio Krešimir Košutić.

ZVONA i NARI prvi su put imali priliku potpomoći ovakav projekt u svojstvu koproducenta, a iskustvo koje smo stekli definitivno nas ohrabruje da pozovemo filmske kreativce da nam se jave sa svojim idejama kako bismo razmotrili na koji im način možemo pomoći u ostvarenju istih, tim više što Ližnjan i južna Istra doista nude specifično okruženje za filmske projekte.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page