top of page
  • ZiN Daily

Flauta i stih u Gradskoj Radionici


Gradska Radionica-The Town Workshop iz Pule i ZVONA i NARI, Udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana zajednički vas pozivaju na poetsko-glazbenu večer koja će se održati u subotu, 28. listopada 2017. s početkom u 19:00 h u prostorijama Gradske Radionice u Puli – Ljudevita Posavskog 10. Te će se večeri predstaviti bračni i umjetnički par iz Mađarske, pjesnik i glazbeni eksperimentator, Gábor Lanczkor te Krisztina Kocsis-Lanczkor, diplomirana flautistica, oboje iz Szegeda.

Gábor je prije dvije godine predstavio svoj rad u Ližnjanu gdje i sada zajedno s Krisztinom i njihovo dvoje djece boravi i to do kraja listopada u književnom svratištu ZVONA i NARI. Ovaj put predstavljamo ih pulskoj publici, po prvi put u suradničkom, književno-koncertnom izdanju. Dođite i poslušajte najnovije stihove Gábora Lanczkora, nagrađivanog pjesnika mlađe generacije te saznajte kako se u zanimljivom dijalogu razvijaju u odnosu na etide glazbenih klasika, poput Chopina ili Paganininja, a u izvedbi Krisztine Kocsis-Lanczkor, prve flaute Szegedskog simfonijskog orkestra.

Gábor Lanczkor rođen je u Székesfehérváru 1981. Studirao je u Budimpešti, Rimu, Ljubljani i Londonu. Objavio je 12 knjiga koje osim poezije uključuju i romane, knjige za djecu te eseje. Gitarist je u bendu „Médeia Fiai“ („Sinovi Medeje“). Posljednja zbirka, izbor iz dosadašnjeg rada pod naslovom „Odiseja zvuka“ objavljena mu je prošle godine i to na engleskom jeziku u Indiji. Inspirirana psihodeličnom glazbom, Gáborova poezija korijene pronalazi i u starogrčkim mitovima kao i slikama Francisca Goye. Više o njegovom radu možete saznati na ovim mrežnim stranicama: http://www.lanczkor.hu/main_english.html te na stranicama časopisa ZiN Daily: https://www.zvonainari.hr/single-post/2017/02/02/-G%C3%A1bor-Lanczkor

Krisztina Koscis-Lanczkor, rođena 1983. u gradu Makó na granici Mađarske i Rumunjske, doktorirala je izvođenje na flauti na Glazbenoj akademiji „Liszt Ferenc“ u Budimpešti 2014. Do sada je održala brojne solo koncerte te koncerte sa Szegedskim simfonijskim orgekstrom i to osim u Mađarskoj, još i u Italiji, Grčkoj i Indiji te je objavila dva nosača zvuka koja možete poslušati ovdje: https://lanczkorkocsis.bandcamp.com/album/bach-khachaturian https://lanczkorkocsis.bandcamp.com/album/solo-pieces-for-flute-sz-l-darabok-fuvol-ra Rado izvodi djela J.S. Bacha, A. Khachatuirana, A. Vivaldija, W. A. Mozarta, Ernesta Köhlera, Karla Joachima Andersena, Antona Bernharda Fürstenaua, Endrea Szervánszkyja, Sigfrida Karga-Elerta drugih.

Gábor Lanczkor i Krisztina Koscis-Lanczkor žive na obalama Balatonskog jezera u Mađarskoj sa svoje dvije kćerkice.

Pridružite nam se u subotu oko teplega ognjišća u prostorijama Gradske Radionice u Puli! U nastavku večeri uživajte u glazbenim improvizacijama u sklopu našeg tradicionalnog druženja subotom pod nazivom „Glazbeno ognjišće“ kada ste pozvani doći sa svojim instrumentom i pridružiti se zajedničkom muziciranju okupljenih ili, jednostavno, dođite poslušati i uživati u glazbi. Vidimo se!

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page