top of page
  • ZiN Daily

Paradoks fikcije: prilika za (mlade) dizajnere


MP3 platforma - regionalna inicijativa u koju su uključene organizacije Metamedij (Pula), Sonitus (Pula), Apoteka (Vodnjan), LAE (Labin), Faro 11 (Rovinj) i Studio DOTA (Rovinj) - u suradnji s kolektivom OAZA iz Zagreba i udrugom Zvona i Nari iz Ližnjana od 27. studenog do 2. prosinca 2017. u Društvenom centru Rojc u Puli organizira besplatnu radionicu istraživanja i reinterpretiranja mikrokulture industrijske proizvodnje u Istri kroz tekst i dizajn.

Iz službenog poziva prenosimo:

"Cilj radionice je preispitivanje i poticanje dijaloga o određenim zanimljivostima kulturne industrijske baštine i njihovim širim društvenim implikacijama. Na koji način socio-kulturalni te ekonomsko-politički okviri utječu na strukturu mjesta? Kako individualno iskustvo mjesta stvara nova značenja i namjene tog istog mjesta? Kako revalorizirati postojeću percepciju industrijske kulturne baštine i njenog očuvanja alatima dizajna? – samo su neka od pitanja na osnovu kojih će se polaznike poticati da grade vlastite priče.

Program radionice odvijati će se pod vodstvom mentorica iz područja dizajna (Umjetnička organizacija Oaza – Maja Kolar i Ivana Borovnjak) u komunikaciji s grupom književnih zagovaratelja udruge Zvona i Nari iz Ližnjana (Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen). Polaznike će, s ciljem dobivanja uvida u širi kontekst odabranih mjesta i industrija, upoznati povjesničar prof. dr. sc. Miroslav Bertoša (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli) te antropolog i etnolog doc. dr. sc. Andrea Matošević (Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma).

Tijekom posjeta lokacijama, u razgovoru sa stručnjacima iz područja urbane antropologije, povijesti i književnosti, te posrednim upoznavanjem mikrokulture lokaliteta i njezinim direktnim korisnicima, polaznici će odabrati inicijalne motive za svoja istraživanja, npr.: memorija i arhiviranje, društvene mreže i socijalni odnosi, proizvodnja prostora, osobne povijesti, forenzika proizvodnih procesa, urbani mitovi itd."

Zainteresirani se na radionicu mogu prijaviti još narednih 6 dana, do 19. studenog. Kako? Sve dodatne informacije potražite ovdje: http://metamedia.hr/paradoks-fikcije-biljeske-o-mjestima-industrijske-proizvodnje/

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page