top of page
  • ZiN Daily

Kristalno zvono u ZVONIMA i NARIMA


Nagrađivani mostarski pjesnik Mirko Božić predstavio je u našoj knjižnici protekli petak svoju prvu proznu knjigu pod nazivom "Kristalno zvono" objavljenu ove godine u nakladi zagrebačke "Frakture". Riječ je o knjizi sjećanja na voljenu majku i izmučeni rodni grad Mostar. Ova memoarska proza, knjiga međusobno isprepletenih priča, izrasla je iz majčine kuharice pa tako svako poglavlje nosi naslove nekog jela čime kuharski recept postaje okidač koji u svijest vraća zaboravljene okuse, mirise i slike djetinjstva. Mirko je živo zainteresiranoj publici govorio o temama kao što su bolest, smrt, rastanak, a na pitanje u što kao ateist vjeruje odgovara da ga je ateizam naučio da zna cijeniti svaki trenutak života, kao i ljude s kojima taj život dijeli.

Bilo je intrigantno slušati Mirkove duhovite opservacije o Mostaru, gradu s 50% više kulture kako ga nazivaju njegovi "kulturnjaci", gradu koji nanovo uči kako živjeti zajedno, s jedne i s druge obale rijeke, s jednog i drugog kraja mosta.

Mirko Božić, dobitnik nagrade "Antun Branko Šimić za mlade pjesnike" 2001. te nagrade "Zdravko Pucak" 2012. u rezidenciji ZVONA i NARA boravi do ponedjeljka kada seli u Rijeku gdje će također predstaviti "Kristalno zvono" (Book Caffe Dnevni boravak, 19h, tribina "Pisac i građanin", vodi: Željka Horvat Čeč).

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page