top of page
  • ZiN Daily

Pjesme o moru i Ližnjanu selu


U srijedu, 7. veljače 2018. u 17 sati u prostorijama knjižnice ZVONA i NARI u Ližnjanu održat će se jedna sasvim posebna književna večer. Naime, družit ćemo se s polaznicima literarne radionice članova Udruge cerebralne paralize Istarske županije i njihovim voditeljicama Natašom Buršić Krajcar i Gordanom Hosni Hrvatin.

Polaznici radionice čitat će svoje radove na temu mora i Ližnjana. Njihov je ovogodišnji rad financijski poduprla Općina Ližnjan te su pjesme na temu našeg sela zahvala članova udruge ovoj humanoj gesti općine.

Druženje će svojom svirkom na mihu najaviti Franko Krajcar, a pridružit će mu se i djeca-svirci na roženicama: Denis Bikić i Ljubomir Grgorinić Rađen. Također, svoje će likovne radove predstaviti član Udruge, likovni stvaralac, ilustrator i svestrani mladi umjetnik, Vedran Rakić Zmaj. Upravo je on autor crteža u nedavno predstavljenoj dvojezičnoj hrvatsko-talijanskoj zbirci narodnih brojalica i uspavanki "Cun, cun, na konju" koju je grafički oblikovala Feodora Gubaš Štifanić, dok su tekst uredili Nataša Buršić Krajcar i Sandro Manzin. Knjiga će se te večeri moći nabaviti, a sav prihod namijenjen je potrebama Udruge cerebralne paralize Istarske županije. Mlada glazbenica Leonarda Budija, članica i ponos Udruge, druženje će završiti svojim prekrasnim pjevanjem.

Ova je večer nastavak uspješne suradnje između Udruge cerebralne paralize Istarske županije i ZVONA i NARA budući da su u listopadu prošle godine članovi naše udruge posjetili literarnu sekciju Udruge cerebralne paralize IŽ u Rojcu kada je održana radionica na temu ližnjanske povijesti i kulture te su nastali i prvi radovi koje ćemo u srijedu imati prilike čuti. Ne propustite! Vidimo se u knjižnici ZVONA i NARI u srijedu u 5!

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page