top of page
  • Donatella Gasparini

Kože, krv i srca: Donatella Gasparini


Pjesme Donatelle Gasparini u konkurenciji su za ZiN nagrade.

Donatella o sebi: "Rođena u Trstu 1987., magistra kulturalnih studija i bibliotekarstva, živi u Istri, a radi u Rijeci kao knjižničarka. Objavljivala razne kritičke osvrte u časopisima i na portalima, za Magazin Gradske knjižnice Rijeka vodi rubriku Konture (pop)kulture. Svi su je putevi oduvijek vodili prema knjigama i pisanoj riječi."

O svom radu: "Pišem na hrvatskom i talijanskom o granicama tijela, drugotnosti, bivanju ženom... Granice između naših i drugih tijela, odnosi moći koji se odigravaju na njihovoj površini ono je što me fascinira i zarobljuje moju maštu, granice između unutarnjeg i vanjskog tijela, disanje i izdisanje sebstva, kože, pora i stanica. Ono gdje počinješ ti, a završavam ja."

 

KOŽE, KRV I SRCA

Prstima mičem kosti moje kosti miču se ispod prstiju vlažne udoline vrište hoće više, žele tiše istine prokazuju odnose moći preko naših pora pišu se zakoni, oduzimaju prsti, kože, krv i srca

REZ

možda zarastu kože na svim onim sudbonosnim mjestima na koje si bacila oko možda se oslobodi mjesto za još jedan čas bolim te i ti mene boliš od nakupljenoga

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page