top of page
  • ZiN Daily

ZVONA i NARI: Svečana dodjela ZiN nagrada za književnost u petak, 4. svibnja 2018. u 18h!


Dragi prijatelji,

pozivamo vas na svečanu dodjelu ZVONA i NARI nagrada za književnost za 2018. godinu koja će se u prostorijama naše knjižnice u Ližnjanu održati u petak, 4. 05. 2018. s početkom u 18h. Tom će prilikom biti dodijeljene nagrade u kategoriji poezije, proze i književne kritike za najbolje radove pristigle na natječaj našeg međunarodnog časopisa „ZiN Daily“. U konkurenciji od više od 300 autora koji su svoje radove slali na hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom jeziku pobjedu su odnijeli sljedeći autori koji će se u Ližnjanu predstaviti ovaj petak:

Biljana Milovanović Živak (Požarevac, Srbija) dobitnica je nagrade „Pjesničko zvono“ za pjesmu „Moj voljeni i sitno pletivo“.

Ernad Osmić (Brčko, Bosna i Hercegovina) dobitnik je nagrade „Prozni nar“ za priču „Discovery“.

Denis Peričić i Anita Peričić (Varaždin, Hrvatska) dobitnici su nagrade „Kritičko i“ za kritički prikaz romana Luke Bekavca „Policijski sat“ pod nazivom „Roman koji traži da ga se istraži“.

Svi nagrađeni autori uz skulpture Pjesničkog zvona, Proznog nara i Kritičkog i dobivaju i novčanu nagradu od 2000 kuna te plaćene troškove puta.

No, to nije sve, poseban gost večeri američki je pjesnik Charles Potts koji također boravi u ližnjanskom književnom svratištu. Charles Potts predstavlja važno ime američkog pjesništva 60-ih kada je bio aktivan na sveučilištu Berkley; od tada do danas Charles je prošao zanimljiv put autora neovisne književne scene čije aktivnosti uključuju nakladništvo, ali i uzgajanje konja na ranču u Walla Walli, u državi Washington.

Pridružite nam se u petak u knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI i ne propustite ovu zanimljivu međunarodnu književnu večer! Vidimo se u petak u 18h.

Srdačno vas pozdravljaju vaši domaćini:

Natalija Grgorinić, Ognjen Rađen i Ljubomir Grgorinić Rađen

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page