top of page
  • ZiN Daily

Dodijeljene ZiN nagrade za književnost u 2018.


Naročito svečano bilo je u petak u knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI kada su pobjednicima jednogodišnjeg natječaja našeg časopisa ZiN Daily dodijeljene nagrade za najbolju poeziju, prozu i kritički prikaz. Pjesničko zvono kući u Požarevac odnosi Biljana Milovanović Živak, Prozni nar putuje s Ernadom Osmićem za Brčko, a Kritičko i nose Denis i Anita Peričić u Varaždin. Podsjećamo, ovi su autori nagradni jednotjedni boravak u ZVONIMA i NARIMA, novčanu nagradu od 2000 kn (uz plaćene putne troškove) te skulpturice zvona, nara i slova i, s autorskim potpisom Ognjena Rađena, osvojili nakon pobjede u konkurenciji od više od 300 autora koji su svoje radove slali na hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom jeziku.

Poseban gost večeri bio je američki pjesnik, nakladnik i kauboj Charles Potts. On je prisutnima govorio o svojoj ljubavi prema knjigama i Appaloosa konjima koje uzgaja na ranču u Walla Walli. U glazbenom dijelu programa na roženicama i mihu svirao je Ljubomir Grgorinić Rađen . Kolači su stigli iz kućne radinosti bake Verice i dida Milana Rađena. Hvala divnoj publici koja je vjerno popratila ovaj događaj!

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page