top of page
  • Ana Savković / Lit News

Ovca u kutiji 2018.


10.09.2018. - 14.09.2018.

Treći međunarodni festival slikovnice "Ovca u kutiji" održat će se u Pazinu od 10. do 14. rujna 2018. godine, a dio festivalskog programa odvijat će se i u Trstu, Kopru, Umagu, Novigradu, Lupoglavu, Karojbi i Cerovlju.

U petodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održan velik broj književnih programa, likovnih radionica, performansa, izložbi i predstava. U popodnevnom uličnom programu, Petrica Kerempuh i Gospođa Balada predstavljat će prolaznicima slikovnice i njihove autore. Održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“ o kojoj će više riječi biti tijekom Festivala.

Želja udruge Knjiga u centru iz Zagreba i Gradske knjižnice Pazin koji organiziraju Festival, jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te od Pazina napraviti svjetski centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

Nakon prve dvije festivalske godine u kojima je preko tri tisuće posjetitelja pratilo preko pedeset festivalskih programa, nakon gostiju iz Kine, Irana, Austrije, Litve i Njemačke, ovogodišnji Festival predstavit će pisce, ilustratore, pripovjedače i nakladnice iz Venezuele, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Uz programe za djecu i mlade na kojima će nastupiti Jana Bauer, Saša Krnic, Urška Bonin, Patricio Alejandro Aguero, Suzana Dedić, Ljiljana Marinković, Dejan BeogivIć, Melita Rundek, Silvija Šesto, Sanja Pribić, Vanda Čižmek, Igor Baksa, Nikolina Manojlović Vračar, Irena Zelena, Ivana Šaronja Stojak, Veseljko Stojak, Tatjana Jambrišak, Zoran Pongrašić, Snježana Berak, Igor Baksa, Marina Marušić, Paula Jurman, Višnja Levak, Nataša Dragoja, u večernjim satima autori Franjo Anžlovar, Štef Bartolić, Silvija Šesto, Darko Macan i Zoran Pongrašić predstavit će novopokrenutu biblioteku slikovnica (samo) za odrasle Vrata u podrum.

U okviru Međunarodnog festivala slikovnice Ovca u kutiji održat će se i jednodnevni stručni seminar Od ideje do slikovnice / Od slikovnice do art terapije te dvije radionice za odraslu publiku: Kako se piše slikovnica, književnice Ane Đokić i Slikovnica kao art terapija, psihoterapeuta Ivana Baruna. Broj mjesta na radionicama je ograničen. Prijave na email: festivalovcaukutiji@gmail.com.

Više o festivalu i programu na: https://www.facebook.com/festivalovcaukutiji/

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page