top of page
  • Ana Savković / Lit News

Hrvatski autori i nakladnici na Sajmu knjiga u Frankfurtu


Njemačka; Frankfurt; 10.10.2018. - 14.10.2018.

Hrvatski autori i nakladnici ponovno se predstavljaju njemačkoj i međunarodnoj stručnoj i čitateljskoj javnosti na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava od 10. do 14. listopada 2018. godine.

Ministarstvo kulture osiguralo je zakup nacionalnog štanda veličine 56 m2 u paviljonu 5.0 D117. Štand je „otočnog“ tipa sa slobodnim pristupima sa sve četiri strane, čime pruža raznolike mogućnosti za izlaganje knjiga i prezentaciju programa. Uređenje štanda i organizaciju događanja na štandu preuzela je Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Ovogodišnji vizualni identitet štanda nastavak je koncepta započetog prošle godine. Štand osim poslovne zone objedinjava izložbeni prostor za knjige (publicistika, beletristika, monografije...), programski koncept, gdje se predstavljaju autori u suradnji s HRT-om preko promidžbenih filmova dostupnih i na Youtube kanalu ZNK-a. https://znk.hr/ te izbor iz literature za djecu (knjige, slikovnice, časopisi, ilustracije).

Ove godine Sajam uvodi jedan novi format pod nazivom „Frankfurt Kids“, koji se odvija u prostoru namijenjenom isključivo za aktivnosti usmjerene prema knjizi za djecu i mlade. Novoosnovani sektor smješten u Foajeu paviljona 5.1 – 6.1 uključuje pozornicu za programe s autorima za djecu i mlade, Međunarodni štand za dječju knjigu, centralnu točku za agente i medije koji prate književnost za djecu i mlade. U tom prostoru Ministarstvo kulture zakupilo je dodatni, manji izložbeni prostor na Međunarodnom štandu za dječju knjigu – U56, A1 – kako bi se hrvatski autori, ilustratori i izdavači pozicionirali među svoje kolege iz cijeloga svijeta.

U petak, 12. listopada od 17 do 18.30 sati na pozornici „Kids-Stage“ u Foajeu paviljona 5.1 – 6.1, novoosnovanom sektoru za dječju knjigu, svoje će književno stvaralaštvo predstaviti Željka Horvat Vukelja i Miro Gavran. Najavljeni program izazvao je veliku pozornost i svoj je posjet najavilo oko 120 učenika i roditelja u pratnji učiteljica hrvatskog jezika. Uz autorski program posjet učenika uključuje i obilazak Hrvatskog nacionalnog štanda, upoznavanje s izloženim knjigama i druženje s autorima.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page