top of page
  • Ana Savković / Lit News

Odisejevo utočište - nova književna rezidencija na otoku Mljetu


Izdavačka kuća Sandorf, u suradnji s općinom Mljet, pokrenula je književnu rezidenciju Odisejevo utočište u Pomeni na Mljetu koja će u predstojećih godinu dana ugostiti dvanaestero pisaca iz Grčke, Slovenije i Hrvatske.

Projekt je rezultat suradnje nakladničke kuće Sandorf, kao voditelja projekta, s izdavačkom kućom Thraka iz Larisse u Grčkoj te Društvom slovenskih pisaca iz Ljubljane, a projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Fokus prve godine projekta su mladi, ali već prepoznati pjesnici i pjesnikinje iz Grčke, Hrvatske i Slovenije – od prosinca do rujna 2018. ukupno dvanaest mladih pjesnika i pjesnikinja provest će po tri tjedna na svim lokacijama uključenima u projekt – na Mljetu, u Ljubljani i u Larissi. Program rezidencija bit će popraćen nizom događaja za lokalnu publiku (čitanja poezije, radionice pisanja), kao i neformalna druženja s rezidentima.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page