top of page
  • Ana Savković / Lit News

PODSJETNIK: 6. Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču Moje drago serce


rok: 20.03.2019.

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije, dodjeljuju nagradu "Stjepko Težak" za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini.

Uvjeti natječaja “Moje drago serce” 2019.:

1. Tema priče mora biti vezana za Ozalj i njegovu kulturnopovijesnu baštinu.

2. Priče napisane na hrvatskom jeziku mogu poslati autori iz Hrvatske i inozemstva.

3. Priče ne smiju biti duže od 5 kartica teksta (9.000 znakova s prazninama).

4. Priče ne smiju biti već objavljene.

5. Priče se šalju u .doc zapisu na CD-u u jednom primjerku i obvezno u četiri istovjetna ispisa kuvertirana pod zaporkom i s rješenjem zaporke u zasebnoj zatvorenoj kuverti koja sadrži: ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu autora.

Navedeni podaci koristit će se isključivo u svrhu proglašenja dobitnika nagrada i kontaktiranja autora. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti.

6. Prijavom na natječaj “Moje drago serce” autori pristaju da Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj njihove priče objavi u tiskanom ili elektroničkom obliku.

7. Nagrada za najbolje priče nosi naziv “Stjepko Težak” u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju. Dodjeljuju se tri novčane nagrade:

-5.000 kn za prvu nagradu,

-3.000 kn za drugu nagradu,

-1.500 kn za treću nagradu.

Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Proglašenje dobitnika održat će se krajem travnja 2019. u sklopu programa obilježavanja Dana grada Ozlja. Nagrade za najbolje priče dodijelit će se u svibnju 2019.

8. Priče se šalju do 20. ožujka 2019. godine na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A, 47280 Ozalj, Republika Hrvatska.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page