top of page
  • Ana Savković / Lit News

Književni natječaj Trojica iz Gradišta


rok: 15. 03. 2019.god.

Udruga TIKVICA raspisuje II. Književni natječaj pod nazivom „Trojica iz Gradišta“. Tema je slobodna.

UVJETI NATJEČAJA:

1. Natječaj je međunarodnog karaktera, te se na natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani autori iz bilo kog dijela svijeta.

2. Pjesme, odnosno pripovijetke koje se pošalju na natječaj trebaju biti napisane latiničnim pismom (obavezna primjena slova ć,č,ž,š,đ), bilo da se radi o standardnom ili regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku.

3. Autori koji pišu na arapskom, slovenskom, njemačkom ili bilo kojem drugom jeziku sličnih karaktera, te regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku, npr; čakavski, potrebno je i obavezno da uz original dostave i prijevod nevezano na kojem je srodnom ili sličnom jeziku prijevod izvršen (Hrvatski, Srpski, B i H ).

4. Pjesme ne smiju biti duže od 24 retka, a pripovijetke s maksimalno 10000 znakova s prazninama (pogledati u wordu stavku PREGLED-zatim BROJANJE RIJEČI-znakovi s prazninama).

5. Pjesme i pripovijetke ne smiju biti do sad objavljene, a tu se misli na on-line knjige ili u bilo kojoj tiskovini. Objave na forumima, ili društvenim stranicama ne podliježu uvjetu.

6. Radovi se šalju u word.doc ili word.docx zapisu, font Times New Roman 12 u jednom primjerku (svaka pjesma ili pripovijetka, kao fotografija, te biografija trebaju biti zasebni, odnosno jedan mail sadrži maksimalno 6 priloga u zavisnosti, ako konkurirate i s pripovijetkom, a samo s poezijom do 5 priloga) NAPOMENA; biografsko-bibliografski podatci ne smiju sadržavati više od 220 riječi) te sve poslati na mail trojicaizgradista@gmail.com, a mail obavezno nasloviti: NATJEČAJ - TROJICA IZ GRADIŠTA.

7. Najviše poslati do 3 LEKTORIRANE (potpuna primjena interpunkcijskih znakova) pjesme po osobnom izboru, te jednu pripovijetku.

8. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2019.god.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page