top of page
  • Ana Savković / Lit News

Tportal raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman


rok: 25.03.2019.

Tportal je raspisao dvanaesti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, koji će biti otvoren do 25. ožujka, a dobitniku će pripasti 50 tisuća kuna.

O dobitniku nagrade roman@tportal.hr odlučuje peteročlani stručni žiri - književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, kazališni redatelj Ivica Buljan te književna prevoditeljica Ursula Burger koja ove godine predsjeda žirijem. Žiri će prvo odabrati jedanaest polufinalnih, potom i pet finalnih naslova, a ovogodišnji laureat bit će poznat u svibnju. U konkurenciju ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a prijavljuju se putem online prijavnice na stanicama kulture tportala, gdje su dostupni i svi podaci o tijeku natječaja, kao i na Facebook stranici kultura.tportal.hr. Od 2008. godine tportalova književna nagrada za najbolji hrvatski roman dodijeljena je jedanaest puta, jedina je domaća književna nagrada koja se dodjeljuje za roman pisan na hrvatskom jeziku izdan kod nakladnika registriranog u Hrvatskoj te joj je, uz promociju autora i književnog stvaralaštva, cilj promocija izdavaštva.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page