top of page
  • Ana Savković / Lit News

Poziv za stipendiranje


rok: 01. 04. 2019.

Izdavačka kuća Buybook će za Četvrti internacionalni festival književnosti Bookstan, koji se ove godine održava u periodu od 3. do 6. srpnja, dodijeliti dvadeset stipendija za sudjelovanje u radionici. Tema ovogodišnje radionice je „Književna kolumna“, a vrijeme održavanja je od 30. lipnja do 6. srpnja.

Aplikacije je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 1. travnja 2019. i trebaju sadržavati prijavnicu, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.

Nakon pregledanih aplikacija, ubrzo nakon posljednjeg roka za prijavu, odabrani kandidati će biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se obaviti finalna selekcija. Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jezik te imaju od 21 do 30 godina.

Zadaci za kandidate koji prođu selekciju bit će podijeljeni u tri segmenta:

Prva faza je pisanje teksta koji se treba dostaviti do 18. lipnja, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.

Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web-stranicama Buybooka i Bookstana te odabrani na stranicama medijskih partnera.

Treća faza je pohađanje predavanja i radionica s predavačima.

Stipendija pokriva troškove radionice, smještaja u hostelu (hostel Franz Ferdinand), hranu u dogovorenim restoranima te troškove puta.

Stručni žiri će odabrati dvadeset polaznika/ica programa kojima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade.

Link za preuzimanje prijavnice i pravilnika:

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page