top of page
  • Ana Savković / Lit News

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019.


rok: 11.11.2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019. godini.

Ministarstvo kulture otkupljivat će knjige domaćih izdavača na hrvatskome jeziku, i to:

- djela suvremene domaće književnosti - prijevode suvremene svjetske književnosti - djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu i umjetnost - vrijedne knjige i slikovnice za djecu i mlade.

Otkupljivat će se knjige na hrvatskom jeziku objavljene od listopada 2018. i tijekom 2019. godine samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige (dostupan na http://www.min-kulture.hr/propisi/) i koji su dostavili obvezne primjerke prijavljenog izdanja Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Ministarstvo kulture neće otkupljivati: udžbenike, priručnike, ponovljena i komercijalna izdanja, izdanja koja svojom kvalitetom i tehničkom izvedbom ne zadovoljavaju profesionalne nakladničke standarde te izdanja koja nisu prikladna za korištenje u narodnim knjižnicama.

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske.

Tekst Javnog poziva u cijelosti i Upute za prijavitelje dostupni su putem poveznice: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=21852.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page