top of page
  • ZiN Daily

L kako ledonja


U sklopu projekta ""L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica" u utorak smo posadili dva stabla koprivića na nogometnom igralištu ili, po ližnjansku, dvi ledonje na kampu.

Učenici prvog razreda na čelu s učiteljicom Ljiljanom Stanić i učenici drugog razred PO Ližnjan OŠ dr. Mate Demarina pod vodstvom učiteljice Dubravke Karčić ponosno su zasadili dvije mladice koje nam je darovala Općina Ližnjan. Načelnik Marko Ravnić sa zadovoljstvom je pratio pošumljavanje terena kraj nogometnog igrališta, a u samoj akciji kopanja rupa i lopatanja oslonili smo se na pomoć Nenada Đurđeva, ližnjanskog komunalnog radnika. Ledonja je u Istri simbol okupljanja i zajedništva, pod njezinom zaštitničkom krošnjom naši su stari dijelili svoja životna iskustva kroz mnoge priče svjedočeći o ravnoteži odnosa između čovjeka i prirode.

Nakon sadnje i nakon što smo stabla dobro zalili, uz želje da narastu velika i da omoguće lijepi hlad svim posjetiteljima sportskog terena na ulazu u naše selo, bacili smo se na crtanje kredom. Na rukometnom igralištu ispisali smo naslov našega projekta i zapisali beside iz čakavske slovarice koju sastavljamo. Bilo nam je super!

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page