top of page
  • ZiN Daily

"Dvi male ruke" predstavljene u ZVONIMA i NARIMA


"Dvi male ruke" zbirka je pjesama za djecu, ujedno i književni prvijenac Puležanke, umirovljenice LJiljane Lili Jelenaca. Riječ je o stihovima pisanim na čakavici i na standardnom hrvatskom jeziku, a koji odišu ljubavlju prema životu, obitelji i prirodi. Zbirku koju je Lili objavila u vlastitoj nakladi čini trideset i jedna pjesma koje su izašle iz autoričina srca s namjerom da ih najprije pročitaju njezini unuci, a zatim i sva djeca. Upravo su ližnjanska dica imala priliku prva vidjeti Lilinu knjigu protekli utorak u knjižnici ZVONA i NARI.

Zbirku su uredili i za tisak pripremili članovi naše udruge, dok ju je prekrasnim crtežima oslikala Marina Dželalija Jakominić.

Lili Jelenaca gostovala je u našoj knjižnici u sklopu projekta "L kao libar, L kao Ližnjan".

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page