top of page
  • ZiN Daily

Zdenko Glavaš na satu tradicijske glazbe u ližnjanskoj školi


U sklopu projekta ""L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica" u utorak je u goste ližnjanskim prvašima i drugašima došao poznati istarski svirac na roženicama, Zdenko Glavaš.

Zdenko je učenicima pokazao kako se svira na velikoj i maloj roženici, na mihu i duplicama, ali i kako i vlati trave mogu postati odlično i zabavno glazbalo. Svi smo pokušali zasvirati na mišnice i duplice, bilo je veselo i raspjevano!

Učenicima je posebno zanimljivo bilo vidjeti kako od komada trstike nastaje instrument. Zdenko je posvjedočio kako je svirati naučio od svoga oca i strica te je podržao najmlađe u njihovoj želji da se i sami počnu baviti tradicijskom glazbom odnosno očuvanjem naše tradicijske baštine.

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page